Wie ben ik?

 

Mijn naam is Barbara de Beer. Ik ben geboren in 1975 en opgegroeid in een fijn gezin in Berkel-Enschot.

Na het behalen van mijn SPH diploma ben ik in 1998 gaan werken in de kinderopvang. Wat heb ik hier veel geleerd en wat is de kinderopvang een prachtige sector om in te werken. Na een aantal jaar als pedagogisch medewerker te hebben gewerkt, ging ik werken als personeelsconsulent. Ik haalde het diploma personeelsmanagement en leerde veel over arbeidszaken, CAO, ontslag en ziekteverzuim. Ik merkte dat ik blij werd van het begeleiden van medewerkers en hun leidinggevenden. In verschillende rollen heb ik bij mogen dragen aan de personeelskwaliteit; als casemanager, vrijwilligerscoördinator, projectleider tussenschoolse opvang, afdelingsmanager van het gastouderbureau, stafmedewerker arbo, verzuim en re-integratie. Na een reorganisatie kwam ik te werken als leidinggevende van een aantal kinderopvanglocaties. Langzaamaan doofde mijn vuurtje steeds verder uit en mijn lichaam begon wat signalen te geven. Ik wilde dit graag onderzoeken en ging aan de slag met een coach.

 

Daar begon mijn ontdekkingsreis naar mezelf. In eerste instantie leerde ik voelen waar mijn grens lag en wat ik niet (meer) wilde. Snel daarna ging ik op zoek naar wat ik wel wilde. Wie ben ik eigenlijk? Waar word ik blij van? Ik leerde meer over hooggevoeligheid. Puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik hoorde ook steeds duidelijker dat wat mijn onderbewuste me soms zacht, soms wat duidelijker via mijn lijf, wilde zeggen: ga doen waar je blij van wordt, ga werken vanuit je kracht. Neem de regie over je leven!

 

In 1999 leerde ik Roel kennen en in 2006 zijn we getrouwd. Samen wonen we in Tilburg en kregen we drie kinderen. 
Aan de ene kant houd ik erg van rust; wandelen of hardlopen in de natuur, stilte, lezen, mediteren. Tegelijkertijd vind ik het ook fijn om leuke dingen te doen en fijne mensen om me heen te hebben. Samen iets actiefs doen, een barbecue of een wijntje drinken met vrienden, in prettige verbinding met elkaar. 

 

Ik ben weer aan het roer van mijn leven gaan staan. Op zoek naar mezelf ben ik gestopt met mijn baan als leidinggevende in loondienst. En ik ben weer gaan studeren. Een opleiding tot NLP coach en een opleiding systemisch werken met familie- en organisatie opstellingen. Wauw, wat is dit werk magisch mooi! Dit was het ontbrekende stukje van mijn puzzel. Dat aangevuld met een training stress- en burn-out coaching en ACT maakt dat mijn rugzak mooi gevuld is.
NLP staat voor mij voor het onbewuste bewust maken, gedachtenkracht, omdenken, herkaderen en aan het roer van mijn leven staan. Systemisch werken kijkt naar patronen, dynamieken en symptomen in een systeem (van gezin tot organisatie) en geeft zo ontzettend diepe, krachtige, beeldende inzichten over de kern van vraagstukken. Beiden werken vanuit het onderbewuste, met de onderstroom. Daar waar mijn antwoorden te vinden waren. En nog steeds zijn. 

 

Dit, en mijn kinderopvangervaring- en kennis, wil ik met liefde en vanuit mijn kracht met jou delen. En met kinderopvangorganisaties. Als jij er klaar voor bent om op ontdekkingsreis naar jezelf te gaan, op weg naar jouw droomleven, dan begeleid ik je graag op je pad. Dat vast weer een heel ander pad en een andere ontdekkingsreis is dan de tocht die ik maakte.  Het maakt mij nu al nieuwsgierig naar wat er voor jou allemaal mogelijk is en op je wacht!

 

Hartelijke groet,

Barbara de Beer